Goedkope-airco.com logo

Verschil tussen airco en aircooler

Met de warme dagen in de zomer kun je het aardig benauwd krijgen. Dan is een airco of aircooler (luchtkoeler) echt wel welkom in huis of op kantoor. Vooral kleine kinderen slapen slecht met de warme dagen, waardoor jij ook weer een slechte nacht hebt. Doe dat een aantal dagen achter elkaar en je kunt je voorstellen dat het er thuis niet gezelliger op wordt. Dan kun je altijd gaan nadenken, wil ik een aircooler of een airco in huis? Maar wat is eigenlijk het verschil?

Aircooler of airco?

Vraag:Airco:Aircooler:
De temperatuur moet met 10 graden Celsius naar beneden?
JaNee
De temperatuur wil je met maximaal 3 graden Celsius naar beneden brengen?
NeeJa
Je wilt zelf de gewenste temperatuur instellen.
JaNee
Het vochtgehalte in je kamer moet omlaag.
JaNee

10 graden koeler?

Wil je het flink koeler hebben in huis of op kantoor? Dan kun je het beste kiezen voor een airco. Stel de gewenste temperatuur in en jouw airco gaat net zo lang door tot het apparaat de gewenste temperatuur heeft bereikt. Zorg wel voor genoeg isolatie zodat de airco wel de kans krijgt om te koelen.

Koop een airco wanneer je het flink koeler wilt hebben in huis maar denk er wel aan dat er ook een luchtafvoerslang naar buiten moet worden geplaatst. Denk aan een raam waar de slang doorheen past. Kleine tip: als je geen ingebouwde luchtafvoer uitgang hebt in de kamer. Maak in een stuk piepschuim een gat waar de luchtafvoerslang doorheen past en zet deze voor het raam. Zo verlies je niet onnodig koude lucht. Een airco kan ook ontvochtigen.

De lucht wordt door een airco gekoelt door middel van koelmiddel en een warmtepomp. De koelvloeistof zorgt dat de warme lucht wordt verkoelt en de airco blaast dit weer de kamer in. De warme lucht gaat via de afvoerslang weer naar buiten.

Airco 12.000 Btu Domair

3 graden koeler?

Een aircooler is de verbeterde versie van een ventilator. Met water en ijs kun je met een aircooler jouw ruimte een paar graden omlaag brengen. Het is niet mogelijk om zoals bij een airco de temperatuur in te stellen. Wil je jouw ruimte iets koeler krijgen zodat je woon- slaapkamer of kantoor weer leefbaar is? Dan is een aircooler een goedkopere oplossing dan een airco. Een aircooler ook wel luchtkoeler genoemd verkoelt de lucht door middel van water/ijs. Door de waterdamp zal vooral de gevoelstemperatuur dalen, waardoor je met het warme weer weer dag door komt.

Aircooler Peler 6e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *